lauantai 27. marraskuuta 2010

Nakki-makaronilaatikko

Oon siinä mielessä outo (tai no ainakin siinä mielessä..) että en tykkää yhtään makaronilaatikosta! En tykännyt lapsena, enkä tykkää aikuisenakaan. Kyllä mä sitä syön jos on "pakko", mutta koskaan en sitä tee esim. kotona. Tänään kuitenkin huomasin että kananmunat on menossa just vanhaksi, joten halusin tehdä ruokaa johon tulee kananmunaa. En halunnut leipoa pannaria tms. koska yksin on ihan typerää leipoa pellillinen ja sit syödä sitä kolme päivää. Tai no oikeesti päivän ja olla sit läski. 
Päätin siis tehdä makaronilaatikkoa, mutta nakeista, koska jotenkin ajattelin että ne tois tähän ankeeseen ruokaan jotain erilaista. Ja ihan hyväähän tosta tuli, mutta en sanois et sen parempaa kun normi makaronilaatikostakaan. Mut jos tykkää siitä tavallisesta, tykkää ihan varmasti tästäkin!



Ja siihenhän tuli:

5 dl tummaa makaronia (parempaa ku normi!)
1,5 l vettä makaronien keittämiseen
suolaa keitinveteen
paketti nakkeja (heitin sen jo roskiin ni en voi tarkistaa määrää, mut sellanen snack-nakkipaketti)
2 kananmunaa
6 dl maitoa
mausteita
juustoraastetta sopivasti 
(tää on varmaan ihan makukysymys, joten laita sen verran ku parhaalta tuntuu)

Ekaks keitetään makaronit vedessä (tai vaikka lihaliemessä). En keittäny ihan kypsiksi asti! Valutetaan makaronit ja kaadetaan ne uunivuokaan nakkien kanssa (jotka on tietty paloiteltu). Vatkataan munista rakenne rikki ja kaadetaan sekaan maito. Sekoitellaan ja maustellaan munamaitoa vielä vähän ja kaadetaan nakkimakaronin sekaan. Laitetaan 175 asteiseen uuniin noin tunniksi (mulla tais olla 50 min). Juustoraaste lisätään systeemin pinnalle noin puoli tuntia ennen valmistumista. Ja sit vaan syömään! Suurin osa ihmisistä laittais varmaan annoksen päälle ketsuppia mut mä en tykkää siitä(kään).

Ei kommentteja: